Nieuws

UITGESTELD: Zomerpicknick GroenLinks Amsterdam Zuid

WEGENS DE WEERSOMSTANDIGHEDEN IS DE ZOMERPICKNICK HELAAS UITGESTELD!

Het is inmiddels een traditie: GroenLinks Amsterdam Zuid begint het zomerreces met een uitgebreide borrel in het Sarphatipark. Daar zullen we napraten over het afgelopen politieke jaar en kijken we vooruit naar de komende periode.

Dit jaar vindt de Zomerborrel plaats op zondag 23 juli vanaf 15:00h. We zijn te vinden op de weide naast het monument (zie afbeelding).  

Neem zelf een drankje en/of hapje mee en eventueel een kleed.

We hopen veel van jullie dan te zien!

Met vriendelijke groet,

Het afdelingsbestuur GroenLinks Amsterdam Zuid

Nienke Vermeulen, Ben Ligteringen, Loes Knotter en Katinka Ladee

GroenLinks: geen garage onder het Willibrordusplein!

Vandaag wordt in de raadscommissie het voorstel van het college om een parkeergarage onder het Willibrordusplein te bouwen besproken. Wat GroenLinks Amsterdam Zuid betreft komt deze garage er niet. De belangrijkste redenen om niet akkoord te gaan met de bouw van deze garage hebben we op een rijtje gezet.

argumenten tegen deze garage

Nieuwe bestuursleden gezocht!

Vanwege het aflopen van de bestuurstermijnen van twee bestuurleden zijn wij op zoek naar nieuwe bestuursleden. Vind jij het leuk om op lokaal niveau actief te worden voor GroenLinks? Ben je iemand die initiatief neemt en kritisch wil meedenken over de positie van GroenLinks in Amsterdam Zuid?
 
Stuur dan zo snel mogelijk en in ieder geval vóór 10 juli een korte motivatie en je CV naar vertrekkend voorzitter Nienke Vermeulen via nienke@groenlinks-zuid.nl. Naar aanleiding daarvan wordt er contact met je opgenomen.
 
Lees verder

GroenLinks Zuid stelt vragen over commerciële fietsverhuur door Donkey Republic vanuit openbare fietsrekken in Zuid

Fietsen van Donkey Republic in Zuid

Ook in Zuid zijn nu de fietsen van het commerciële fietsverhuurbedrijf Donkey Republic in de openbare ruimte en in openbare fietsenrekken gesignaleerd. Dit bedrijf verhuurt deze fietsen middels een app, en richt zich met name op toeristen. In stadsdeel West heeft het dagelijks bestuur al aangekondigd dat ze dit commercieel gebruik van de openbare ruimte niet zal toestaan, Donkey Republic is gesommeerd de fietsen weg te halen. De fractie van GroenLinks Zuid roept het stadsdeelbestuur van Zuid ook op tot actie en heeft vandaag de volgende schriftelijke vragen gesteld aan het Dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid:

Schriftelijke vragen

Uitkomsten onderzoek naar mogelijke knip in Van Woustraat genegeerd?

Uit de beantwoording van vragen van GroenLinks Zuid aan het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid, is gebleken dat de uitkomsten van een kentekenonderzoek en een onderzoek naar een mogelijke knip in de Van Woustraat door het dagelijks bestuur genegeerd zullen worden, bij het opstellen van het definitieve ontwerp voor de herinrichting van de Van Woustraat. Deze onderzoeken worden (of zijn) uitgevoerd door wethouder Litjens in opdracht van de gemeenteraad. De uitkomsten zijn nog niet bekend gemaakt, maar de verwachting is dat dit spoedig zal gebeuren. 

Lees verder

College vergeet Amsterdammers te betrekken bij voorstellen nieuw bestuurlijk stelsel

Gisteravond werden in de Stopera voor de tweede keer de sloopplannen van het college van D66, SP en VVD voor het bestuurlijk stelsel in Amsterdam besproken. Een plan dat door de coalitiepartijen wederom weinig overtuigend werd verdedigd. Een plan dat diezelfde coalitiepartijen er met een kleine meerderheid in de raad willen doordrukken. Een plan, met een opvallende parallel met de verbouwing van de Stopera: de muren worden nog een beetje opgetrokken, de slotgracht nog een beetje uitgebaggerd, op de zeven poorten naar de stadsdelen worden een soort sherrifs als poortwachters benoemd….en oh ja, dan is er ook nog het volk daarbuiten.

Amsterdammers niet betrokken

Pagina's