Met veel enthousiasme zal ik me de komende jaren weer inzetten voor alle bewoners en ondernemers uit Amsterdam-Zuid. Ik zie ook bijzonder uit naar de samenwerking met onze fractie in de stadsdeelcommissie, en eigenlijk ook met de hele stadsdeelcommissie.

Het worden spannende tijden, vooral gezien de financiële situatie van Amsterdammers, maar ook van de gemeente. Dat betekent dat er soms moeilijke keuzes gemaakt zullen moeten worden. Ik wil daar niet voor weglopen, maar juist de zaken die wij als GroenLinks belangrijk vinden maatstaf laten zijn bij deze vaak scherpe keuzes.

“ Meer ruimte voor groen in een leefbare, regen- en hittebestendige leefomgeving ”

Ik noem dan de energiearmoede waar veel mensen mee te kampen hebben, waar we vol moeten inzetten op een isolatie-offensief en overgang naar duurzame energiebronnen. De behoefte aan meer ruimte voor groen in een leefbare, regen- en hittebestendige leefomgeving.

De behoefte aan verkeersveilige en voor iedereen toegankelijke straten, waar de voetganger en fietser prioriteit hebben. En de noodzaak Amsterdammers nog meer en nog beter te betrekken bij beslissingen die hun eigen leefomgeving aangaan.

Oftewel, genoeg te doen! Wil je hier graag een keer over doorpraten, of iets specifieks bespreken? Weet me te vinden op rocco.piers@gmail.com. Wil je iets ter plekke bespreken of laten zien? Ik ben altijd in voor een vroege ochtendwandeling en spreek graag af!

Weet Rocco te vinden!