Waar Melissa zich voor in gaat zetten

Ik wil mij graag inzetten voor een groen en duurzaam leven, gelijkheid en een fijnere leefomgeving in Amsterdam Zuid. Bij gelijkheid denk ik aan toegang tot goede zorg, sport en recreatie voor iedereen. Een fijne leefomgeving is voor mij een omgeving waarin mensen vrijheid ervaren, maar ook verbonden met elkaar zijn. Een omgeving die in balans is, goed verzorgd wordt en veilig voelt voor iedereen.

GroenLinks past bij Melissa

Ik ben vaak bezig met duurzaamheid en wil dit graag ook overbrengen op meer mensen. Met educatie en voorlichten kan je al veel doen, want vaak willen mensen wel maar weten ze niet hoe of waar te beginnen. Vorig jaar ben ik overgestapt op groene stroom, stroom via Windenergie. Daarnaast scheid ik mijn afval, heb ik een tweedehands fiets en wasmachine aangeschaft en tweedehands laminaat laten leggen in mijn huidige woning. Een circulaire economie is wat mij betreft de toekomst.

Wat Melissa verder doet

Ik studeer psychologie aan de VU en heb ruim 3,5 jaar ervaring in de zorg, waaronder 2,5 jaar bij het Alzheimercentrum en bijna een jaar bij een psychologenpraktijk in Oud-Zuid. Nadat ik in Nieuw-West ben opgegroeid heb ik in Oud-Zuid op school gezeten. Ik hou van lezen, koken en schrijven. In mijn vrije tijd ga ik naar het museum en spreek ik af met vrienden. Verder ben ik lid van een sportschool en doe ik vrijwilligerswerk bij een kerk