We wonen op een fantastisch stukje Amsterdam. Maar in een stad die steeds drukker wordt en waar veel wordt gebouwd wordt staan belangrijke waarden onder druk. Ik zet me in voor een groen stadsdeel Zuid met focus op duurzaamheid, schone lucht en toegankelijkheid.

Als politicoloog ben ik mijn hele leven geïnteresseerd geweest in de samenleving en hoe we deze inrichten. Als dertiger zie ik om mee heen dat de woningmarkt onder druk staat in Amsterdam. Veel van mijn leeftijdsgenoten vertrekken naar buiten de stad omdat het appartement te klein wordt en een betaalbare woning niet voorhanden is. Ik realiseer me dat ik geluk heb dat ik mijn plekje heb gevonden in de Hoofddorppleinbuurt. Het is een buurt met topvoorzieningen als musea, horeca en het Vondelpark op steenworp afstand.

In tien minuten fiets ik naar mijn werk. Als City Marketeer ben ik projectleider bij Stichting Hello Zuidas waar ik verantwoordelijk ben voor evenementen, marketing en communicatie. Ik zet me in voor een levendige, bereikbare en duurzame Zuidas met de voorzieningen die passen bij deze nieuwe stadswijk. Als voorzitter van het Wonen in Zuidas overleg spreek ik met publieke en private partijen over de uitdagingen en kansen bij de nieuw te ontwikkelen gebieden. Via het horeca en retail overleg ben ik veel in contact met ondernemers. Het ondernemen is mij niet vreemd. In mijn vorige baan heb ik een evenementenlocatie opgericht die zich richtte op een mix van culturele en zakelijke activiteiten. De ervaring en kennis die ik opdoe in mijn werk komen goed van pas in de stadsdeelcommissie.

‘’Met veel energie zet ik me in om te kijken waar de kansen liggen in Zuid, hierin de juiste adviezen uit te brengen en de juiste verbindingen te leggen die ons weer een stapje verder brengen naar de klimaatneutrale stad.’’

 

Toen we begonnen in de commissie was een van de meest urgente topics in Oud-Zuid de bouwwoede. Doordat het goed gaat met de economie en de huizenprijzen de pan uitreizen is het lucratief om je huis te verbouwen. In sommige gevallen gaat het om het uitbreiden van leefplezier, maar veelal zijn het ook projectontwikkelaars die een slaatje willen slaan uit de dure vierkante meterprijs. De verbouwingen leiden tot veel overlast op gebied van geluid en hinder maar denk ook aan aantasting van binnentuinen en privacy van buren. In de stadsdeelcommissie zet ik me in voor het vinden van een betere balans tussen de overlast in de wijken en de verbouwingsmogelijkheden van eigenaren. Dit heeft er mede toe geleid dat een belangrijk beleidsstuk is aangepast en dat een aantal bestemmingsplannen worden herzien. 

De fractie heeft geen portefeuilles, maar eenieder richt zich op een deelgebieden van Zuid. Marius kun je benaderen voor alles over:

  • Oud-Zuid