Een veilig en groen stadsdeel voor jong en oud

Twintig jaar geleden kwam ik in dit stadsdeel wonen. De eerste tien jaar op de Van Ostadestraat, en nu op de Rooseveltlaan, in de groene Rivierenbuurt. Mijn kinderen groeien hier op, en steeds vaker valt mij op hoe dichtbij het groen voor ze is. Van de kastanjebomen voor hun slaapkamerraam, tot de weilanden aan de Amstel: dit stukje Amsterdam is echt een groene oase waar het fijn opgroeien is.

Maar als je kijkt naar de kaartjes met luchtkwaliteit, dan kleurt onze straat ineens donkerrood. En ook het schoolplein, waar elke dag honderden kinderen spelen, is diep oranje. Het tochtje naar hun school is druk: onderweg kruisen we een bus, trams, taxi's, en natuurlijk veel auto's. Je moet stalen zenuwen hebben om een tienjarige zelf naar school te laten fietsen.

"Daarom ben ik lid geworden van GroenLinks, en zet ik mij met veel plezier in om ons stadsdeel groen te houden, en veilig te maken. En om de luchtkwaliteit te verbeteren."

In Zuid heeft de fractie van GroenLinks bijvoorbeeld bijgedragen aan een uitbreiding van de Milieuzone, een verbetering van de verkeersveiligheid van kruispunten en maatregelen voor een schone en rustiger Pijp.

Een fijne leefomgeving is schoon, groen en veilig. Heeft u idee├źn hoe het stadsdeel daar, samen met bewoners, voor kan zorgen? Dan kom ik graag met u in contact!

De fractie heeft geen portefeuilles, maar richt zich vooral op verschillende gebieden van Zuid:

  • De Pijp/Rivierenbuurt