Het samenleven in deze wijk en in deze stad, met alle verschillen die er tussen mensen zijn, is een uitdaging die mij enorm veel energie geeft.

Sinds 2018 zit ik namens GroenLinks in de stadsdeelcommissie van Amsterdam Zuid. Ik woon in Buitenveldert met uitzicht op de Vrije Universiteit, waar ik momenteel mijn master in de economie aan het afronden ben. Daar komen abstracte vraagstukken voorbij, die vooral vanuit het oogpunt van efficiëntie bekeken worden. Vraagstukken over de arbeidsmarkt, over huizenprijzen en de economische impact van klimaatverandering. In de wijk zie ik juist dat er zoveel meer kanten zitten aan diezelfde maatschappelijke vraagstukken. Ik ben blij dat ik een rol kan spelen tussen het grote beleid en de dagelijkse realiteit in mij eigen buurt.

"Natuurlijk ben ik gekozen namens GroenLinks, maar ik ben bovenal een enthousiast bewoner van het groene Buitenveldert."

Over de stadsdeelcommissie is een hoop gezegd en geschreven en ook ik vind er het mijne van. Wat ik wel weet is dat de verkiezing van vertegenwoordigers per gebied voor Buitenveldert/Zuidas zeker goed uitgepakt heeft. Ik denk dat deze wijk niet eerder deze mate van aandacht heeft gehad van gekozen vertegenwoordigers. Zo hebben we praktische verkeersproblemen op kunnen lossen door bijvoorbeeld een oversteekplaats te realiseren op de Van Leijenberghlaan, gaan we een relatief kleinschalige opvang van ongedocumenteerde vluchtelingen realiseren in de wijk en is er eindelijk aandacht voor het fysiek en sociaal verbinden van Buitenveldert en Zuidas.

De komende tijd gaat mijn aandacht vooral uit naar het behoud van een kwalitatief goede bibliotheek in Buitenveldert en het stimuleren van een levendigere Zuidas, met een focus op de bewoners en niet zozeer voor internationale toeristen. Maar ik vind het ook belangrijk om te blijven benadrukken dat op de lange termijn het openbaar vervoer in de wijk sterk zal moeten verbeteren.

De fractie heeft geen portefeuilles, maar eenieder richt zich op een deelgebieden van Zuid. Arend kun je benaderen voor alles over:

  • Buitenveldert/Zuidas