Waar Anne zich voor in gaat zetten

Ik wil me inzetten voor een sociaal, leefbaar en duurzaam Amsterdam Zuid. Factoren als de exorbitante huizenprijzen, volgebouwde binnentuinen en de verschraling van het winkelaanbod zetten de leefbaarheid in de buurten in Zuid behoorlijk onder druk. Dat geldt zeker voor bepaalde groepen bewoners, zoals alleenstaande ouderen. Ik wil me sterk maken voor de sociale samenhang in de buurt. Een buurt waar bewoners oog hebben voor elkaars wensen en noden. Met ruimte voor groen, in de binnentuinen en de parken.

GroenLinks past bij Anne

GroenLinks past al mijn hele leven bij mij! Toen ik op mijn 24ste afstudeerde werd ik lid van GroenLinks omdat de partij stond voor de dingen die belangrijk voor mij waren: sociale rechtvaardigheid, gelijke kansen voor iedereen, een duurzame samenleving, aandacht voor het milieu. Dat is na dertig jaar niet anders. Dezelfde onderwerpen verdienen nog steeds, en misschien zelfs meer dan ooit, onze aandacht. Ik wil daar graag mijn bijdrage aan leveren.

Wat Anne verder doet

Ik ben 53 jaar oud, getrouwd, en moeder van twee zoons. In 2003 ben ik in Amsterdam Zuid komen wonen, eerst in de Rivierenbuurt en nu alweer heel lang in een gezellig buurtje achter de Beethovenstraat. Mijn kinderen gingen (en gaan) hier naar school, een groot deel van mijn sociale leven speelt zich hier af en zelfs voor mijn werk hoef ik de buurt niet uit - ik heb een full time baan aan de Vrije Universiteit, als universitair docent bij de rechtenfaculteit. Naast mijn drukke werk en gezinsleven ga ik graag naar het theater, naar de film, en probeer ik wat te sporten en te yoga-en.