WIE ZIJN WIJ

De fractie van GroenLinks Amsterdam Zuid telt drie commissieleden: Sam Altena, Floor Toot en Gregory Edelenbos. Als commissieleden zijn wij verantwoordelijk voor diverse portefeuilles, zoals ruimtelijke ordening, groen en het sociaal domein. Als stadsdeelcommissie staan we midden in de wijk en strijden we als buurtpoliticus, namens de bewoners en ondernemers, voor verandering in Zuid. De fractie wordt hierin bijgestaan door het bestuur van GroenLinks Amsterdam Zuid. 

WIE ZOEKEN WIJ 

Wij zoeken een creatieve, enthousiaste en strijdlustige fractievolger met een groen en sociaal hart. Politieke ervaring, leeftijd of opleidingsniveau speelt daarin geen rol, want iedere mening telt! Als fractievolger ondersteun je de commissieleden op inhoudelijk niveau en ben je onderdeel van de fractie van GroenLinks Amsterdam Zuid. Je bereidt stukken van commissieleden voor, duikt diep in een grote thema’s, leest mee met belangrijke stukken en stelt schriftelijke vragen op.

Als fractievolger ga je actief de wijk in en maak je gebruik van jouw eigen netwerk om te achterhalen wat er speelt in ons stadsdeel en deel jij jouw ideeën daarover. Portefeuilles worden met de commissieleden en fractievolgers in goed overleg verdeeld. Je kan je verdiepen in een nieuw onderwerp of je expertise gebruiken binnen een domein waarvan je al veel afweet. 

In het kort: 

  • Affiniteit met de lokale politiek van Amsterdam;
  • GroenLinks-Lid of bereid dat te worden;
  • Woonachtig in Amsterdam Zuid;
  • Strijdlustig en ambitieus; 
  • Je deelt de standpunten van GroenLinks Amsterdam;
  • Zelfstandig en proactief; 
  • Vier uur per week inzetbaar.
     

Wij bieden een vrijwilligersvergoeding van € 150,- per maand. Daarnaast ben je onderdeel van alle borrels en teamuitjes en maak je deel uit van een hecht en gezellig team. 

Wij willen graag per 1 september starten, waarna wij na twee maanden de samenwerking evalueren. 

 

Interesse? Stuur je motivatie en cv naar fractie@groenlinks-zuid.nl