Een verslag van de politieke markt van zaterdag 6 februari. Hoewel mistig, was de vlag van GroenLinks duidelijk te zien op het Victorieplein in Zuideramstel.
Bewoners en voorbijgangers gaven hun mening over een drietal actuele stellingen.

Hieronder de stellingen en de mening van de voorbijgangers.

Het De Mirandabad moet blijven in zijn huidige opzet: recreatie binnenbad, 25 meter binnenbad, 50 meter buitenbad, kinderbaden en ligweides.
Het Dagelijks Bestuur van Zuideramstel wil het zwembad slopen, verplaatsen en verkleinen. Langs de President Kennedylaan kunnen dan appartementen worden gebouwd en een “hoogteaccent” bij de Utrechtsebrug. GroenLinks is fel tegenstander van dit plan.
Bewoners van de Rivierenbuurt, maar ook van ver daarbuiten, komen naar dit bad om te sporten, te ontspannen en te spelen. Het bad is pas voor miljoenen euro’s gerenoveerd en is een heus zwemparadijs voor kinderen en ouders. De fantastische ligweide maakt het tot een heel bijzonder bad, een stedelijke oase in een warme zomer.
Een meerderheid van 88% van de voorbijgangers was het dan ook eens met de stelling. Opvallend was dat veel mensen dachten dat de besluitvorming al rond was en dat het vaststond dat het bad verplaatst zou worden. Dat komt omdat uit de voorlichting vanuit het stadsdeel niet helder is dat dit een plan is van het Dagelijks Bestuur, dat nog in de Stadsdeelraad besproken moet worden. Vanwege de economische crisis is de besluitvorming zelfs uitgesteld tot het eind van dit jaar!

Zie ook: Het Parool

De tweede stelling luidde 'Aan de kant van de President Kennedylaan waar nu het De Mirandabad ligt, moeten geen appartementen worden gebouwd'.
Hierover waren de meningen meer verdeeld. Precies de helft van de voorbijgangers was voor en de andere helft tegen.

De derde en laatste stelling betrof het meest succesvolle theaterfestival in Zuideramstel en luidde 'De Parade moet verhuizen van het Martin Luther King park naar de Zuidas'.
Zo'n veertig procent van de politieke markt stemmers kon zich vinden in de stellingname. De meerderheid van 60% was tegen. Het meest aangehaalde bezwaar hiertegen is dat het park juist een aantrekkelijke plek is voor dit festival. De VVD wil de Parade graag verplaatsen naar de Zuidas, omdat het park te veel belast wordt  door dit festival.  Zie ook  bewonersplatform Zuidas.

GroenLinks is niet direct tegenstander van dit verhuisplan. De Parade pleegt ieder jaar een zware aanslag op het park. Op de Zuidas liggen grote terreinen braak, die zich goed lenen voor dit soort druk bezochte festiviteiten. De Zuidas zou er in elk geval levendiger van worden.