Door het vrijkomen van de zetel van het CDA in de stadsdeelcommissie van Amsterdam Zuid, krijgt GroenLinks een tweede zetel in het gebied Oud-Zuid. Namens GroenLinks zal Lucas van Grinsven de zetel gaan vervullen. Lucas stond als nr. 2 op de lijst van Oud-Zuid voor de verkiezingen. Hij stelt zich op een later moment graag uitgebreider aan jullie voor.

 

Opeens een extra zetel voor GroenLinks, hoe kan dat?

Met de invoering van de stadsdeelcommissies worden leden van de commissie gekozen per gebied. In Amsterdam Zuid zijn dat: Oud-Zuid, Buitenveldert/Zuidas en de Pijp/Rivierenbuurt. Dit betekent ook dat als een lid vertrekt uit de stadsdeelcommissie, bijvoorbeeld door verhuizing, de vervanging uit dat gebied moet komen.

In Oud-Zuid was namens het CDA Laurie Jansen verkozen, maar omdat Laurie Jansen verhuist naar buiten de stad, moet zij haar zetel opgeven. Omdat er geen andere kandidaten voor het CDA op de lijst stonden, gaat de zetel naar de volgende partij in het gebied die in aanmerking komt voor een restzetel en dat is dus GroenLinks.

Helaas betekent dat ook dat we afscheid nemen van het CDA-duolid Erik van Geijn die de afgelopen maanden de stem van het CDA vertegenwoordigde in de stadsdeelcommissie. We danken Laurie Jansen en Erik van Geijn voor hun constructieve en vaak scherpzinnige bijdragen aan discussies en voor de prettige samenwerking in de afgelopen periode.