GroenLinks Amsterdam Zuid wil graag de actie van Milieudefensie steunen om op korte termijn op twee plekken in de Rivierenbuurt en Buitenveldert de luchtkwaliteit te meten. Er is alle aanleiding om te veronderstellen dat de lucht in met name de Rijnstraat heel slecht scoort.

Een meetpunt kost 450 euro per stuk. Milieudefensie betaalt de helft, en wil graag twee luchtmeters plaatsen. Eentje in de Rijnstraat, en eentje op de Van Leijenberghlaan in Buitenveldert. Dat betekent dat GroenLinks Zuid 2 x 225,- euro bijdraagt aan de meetpunten, 450,- euro dus. Hiervoor doen we graag een beroep op de leden van de afdeling, om via crowdfunding aan dit bedrag te komen. Het gaat om een onderzoek waarmee Milieudefensie en de fracties in Zuid, in de stad en in de provincie verder kunnen. Al naar gelang de resultaten kunnen zij gericht en gefundeerd pleiten voor een ander beleid, en voor schonere lucht.

Dit gaat iedereen in Zuid aan, en is van belang voor elke bewoner. Daarom maken we er een crowdfundingsproject van. Alle financiële steun is welkom. Het enige is dat het geld op zeer korte termijn bijeen moet worden gebracht, voor het einde van deze week. Wil je weten waar je gift naartoe moet, neem dan contact op met Remie Bolte, penningmeester van de afdeling, op remie@groenlinks-zuid.nl.