Het deel van de ringweg A10 dat door de Zuidas loopt, komt vanaf 2028 onder de grond te liggen. Dankzij GroenLinks komt er een groen park bovenop het dak van deze tunnels. GroenLinks-raadslid Jorrit Nuijens (ruimtelijke ordening) dient samen met de fracties van D66 en de VVD een motie in. Daarmee is een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad akkoord.

Het park wordt uiteindelijk verbonden met het Beatrixpark, het Amstelpark en het Amsterdamse Bos, en vormt in oost-westelijke richting een ecologische verbinding tussen de Schinkel en de Amstelscheg. Jorrit Nuijens:  "GroenLinks is de A10 natuurlijk liever helemaal kwijt. Maar zo lang de ring A10 nog door de stad loopt, zien wij die het liefst zoveel mogelijk onder de grond. Dat is beter voor de luchtkwaliteit en vergroening van de stad."

Bart Vink (woordvoerder ruimtelijke ordening van D66): "Om de Zuidas voor iedereen aantrekkelijk te maken, is er vooral meer groen nodig: een echt stadspark inclusief fietspaden en wandelroutes. Het moet net als bijvoorbeeld het Millennium Park in Chicago, dat op een voormalig rangeerterrein is aangelegd, een echt aantrekkelijke plek worden met cultuur en groen. Daarmee komt de Zuidas tot leven”.

Een groen dak helpt ook mee aan het Rainproof maken van Amsterdam. Zo kan een groen dak meer water bergen wanneer het (hard) regent. “Door dat groene dak in te richten als park, wordt het groene Dokdakpark, net als het High Line Park in New York, straks een plek waar bewoners, forenzen, en mensen die in de omgeving werken, kunnen ontspannen en ontmoeten in het groen", aldus Jorrit Nuijens.