Op woensdag 12 februari hebben we afscheid genomen van ‘onze’ Maaike in de stadsdeelcommissie.

Maaike heeft zich de afgelopen twee jaar met ziel en zaligheid ingezet voor de Pijp/Rivierenbuurt en het stadsdeel. Ze heeft talloze kopjes koffie gedronken met buurtbewoners en ondernemers en ook in de toekomst blijft ze ongetwijfeld alle brommers op het fietspad onverbiddelijk naar de rijbaan verwijzen. Ze is een kritische luis in de pels geweest van de RAI, heeft het voor elkaar gekregen dat het RAI-gebied aan de milieuzone toegevoegd gaat worden en ze heeft zich vol overgave ingezet voor het verminderen van de overlast van verkamering. Namens de fractie willen we Maaike enorm danken voor haar werk en energie en we gaan haar zeker missen!

Maaike zelf over haar vertrek: “Met heel veel plezier en enthousiasme heb ik mij de afgelopen twee jaar ingezet voor de belangen van bewoners én natuur in stadsdeel Zuid. De combinatie van deze rol met een baan en jonge kinderen bleek alleen heel lastig, terwijl de stadsdeelcommissie tijd en aandacht verdient. Daarom ben ik blij dat Sam Altena bereid is mijn plek in te nemen. Sam is een betrokken en bevlogen GroenLinkser, en ik heb er het volste vertrouwen in dat hij de bewoners in ons stadsdeel op een uitstekende manier zal vertegenwoordigen.”

Sam Altena (nr. 3 op de lijst bij de verkiezingen in 2018 en links op de foto) zal namens GroenLinks Maaike opvolgen. Sam is al geïnstalleerd in de stadsdeelcommissie en hij stelt zich komende week natuurlijk uitgebreider aan jullie voor.