Marius Drissen

Stadsdeelcommissie Zuid

Marius zit in de stadsdeelcommissie van Amsterdam Zuid en is verkozen in de wijk Oud-Zuid.

 

Kun je jezelf voorstellen? 
Mijn naam is Marius, 28 jaar, politicoloog en ik woon met veel plezier in de Oud-Zuid. Enkele jaren geleden heb ik een evenementenlocatie mee opgezet, daar ben nu teammanager en programmamaker. Ik sta wekelijks op het basketbalveld en ben graag op pad. Passie voor duurzaamheid, organisatie en de stad Amsterdam hebben er toe geleid dat ik me tegenwoordig graag inzet voor GroenLinks.
 
 

In welke buurt woon je? En hoe lang al?
Meer dan twee jaar geleden heb ik de oversteek gemaakt van West naar de Hoofddorppleinbuurt. Daar woon ik met veel plezier. De Hoofddorppleinbuurt is een heel gemoedelijke wijk. Mensen zijn over het algemeen erg tevreden. Natuurlijk zijn er altijd verbeteringen mogelijk. Daar zet ik me graag voor in.
 
 

Wat is het mooiste/beste in je wijk?
De wijk is divers. Er wonen ouderen, jongeren en mensen met kinderen bij elkaar in de ruim opgezette straten. Dat maakt de sfeer op straat gemoedelijk. Op een paar drukke stukken na kun je je overal vrij makkelijk begeven te voet of met de fiets. En natuurlijk hebben we het prachtige Vondelpark en het Sarphatipark in ons midden. Fijn, aangezien niet iedereen een tuin heeft. Oud-Zuid doet het verder enorm goed qua sportvoorziening. Ook iets wat erg belangrijk is in deze digitale tijden. Welzijnswerk gaat ook goed, daarom is de buurt ook voor zoveel bevolkingsgroepen interessant.
 
 

Wat zou je graag aanpakken/veranderen in jouw wijk?
Graag zou ik de gescheiden afvalinzameling verder verbeteren. Het is fijn dat iedereen makkelijk een steentje kan bijdragen aan een duurzame stad. Ik zou dan ook graag meer groen en meer klimaataanpassingen zien. Niet persé een verandering, maar ook steun ik uitdrukkelijk de activiteiten van o.a. sportorganisaties, de Openbare Bibliotheek, het welzijnswerk en de huizen van de wijk om een betekenisvol aanbod te behouden en te ontwikkelen voor de bewoners van Zuid. Zoals in heel Amsterdam is de woningnood hoog in Oud-Zuid. Bij de aanstaande nieuwbouwprojecten, bijvoorbeeld in het Schinkelkwartier is het belangrijk dat er genoeg wordt bijgebouwd voor de middeninkomens. Ook sociale huur mag daar niet in achterblijven. Daarmee garanderen we dat de buurten divers en saamhorig blijven.