Arend van Vuren

Stadsdeelcommissie Zuid

Arend zit in de stadsdeelcommissie in Amsterdam Zuid en is verkozen in de wijk Buitenveldert / Zuidas.

 

Kun je jezelf voorstellen? 
Ik ben Arend, 26 jaar en nog in de afrondende fase van mijn studie economie. Ik was in 2017 vrijwilliger voor de NGO Fairfood en momenteel loop ik stage bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Verder zit ik in de Raad van Advies van een vereniging die activiteiten organiseert over internationale betrekkingen. Mensen kunnen mij in de wijk zien hardlopen en ik heb in september de marathon van Berlijn gelopen. Ook ben ik een fervent lezer en ontwerp en maak ik mijn eigen meubels van hout.

 

In welke buurt woon je? En hoe lang al?
Inmiddels woon ik vier jaar met veel plezier in Buitenveldert (aan de Buitenveldertselaan) en ik hoop hier nog een tijdje te mogen blijven wonen. 

 

Wat is het mooiste/beste in je wijk?
Zonder twijfel de ruimte en het groen wat Buitenveldert kenmerkt. Het is in de jaren '50 gebouwd als zogenaamde 'tuinstad' vanuit een ideaal om de voordelen van de stad en een dorp samen te brengen in een wijk. Verder vind ik de ligging ideaal: naast het Amsterdamse Bos en met goede verbindingen dankzij station Zuid. 

 

Wat zou je graag aanpakken/veranderen in jouw wijk?
Meer en beter openbaar vervoer, minder luchtvervuiling van de ring, minder vliegtuigen en een sterkere verbondenheid tussen de verschillende bewoners van Buitenveldert. Ik zou nog wel even door kunnen gaan met mijn wensenlijstje, maar bovenal vind ik het belangrijk dat bewoners zelf de kans krijgen thema's te agenderen, toe te komen lichten en invloed hebben op de uitvoering er van. 

 

Kunnen mensen contact met je opnemen?
Natuurlijk! Graag zelfs. Als er iets speelt of als bewoners of ondernemers in Buitenveldert/Zuidas iets onder de aandacht willen brengen dan hoor ik dat graag. Door rechts op deze pagina op het envelopje te klikken kun je me een mail sturen.