Nieuws van Maaike Stevens-Leusink

Omgeving RAI moet leefbaarder worden

RAI Amsterdam

“De overlast van de RAI is de laatste jaren enorm toegenomen. Daardoor voelen fietsers zich onveilig op de straten rondom het terrein, en is de luchtkwaliteit in dit gebied nóg slechter dan in andere gebieden. We snappen dat de RAI een goede boterham wil verdienen, maar dat mag niet ten koste gaan van de veiligheid en gezondheid van omwonenden”.
- Maaike Stevens

Lees verder

De RAI: publiekstrekker in een woonwijk

GroenLinks Amsterdam Zuid heeft het afgelopen jaar op verschillende manieren aandacht gevraagd voor de overlast die de RAI veroorzaakt rondom het beursterrein. Omwonenden hebben veel last van af- en aanrijdende taxi’s en vrachtverkeer, en hebben de gemeente keer op keer gevraagd om maatregelen te nemen. De problemen zijn hardnekkig, maar oplossingen zijn er gelukkig genoeg.

Lees verder

Update Stem van Zuid

Vorige zomer is de Stem van Zuid gelanceerd, een website waarop bewoners ideeën voor hun buurt kunnen delen. De website is nu 6 maanden ‘live’ en heeft al veel enthousiaste bewoners getrokken en vruchtbare plannen opgeleverd. Tijd voor een update van de besproken plannen.

Lees verder

Duurzaam wonen in de Pijp

De Pijp is een oude buurt, waar woningen meestal niet goed geïsoleerd zijn, en mogelijkheden voor zonnepanelen beperkt. Toch zijn er steeds meer bewoners  en organisaties die zich door die praktische bezwaren niet uit het veld laten slaan, en manieren zoeken om duurzamer te wonen. Drie initiatieven in de spotlights.

Lees verder