Nieuws over Marius Drissen

Amsterdam wordt aardgasvrij

Amsterdam wordt aardgasvrij als onderdeel van de missie om een klimaatneutrale stad te worden in 2050. We zijn blij dat de gemeente Amsterdam in deze onzekere tijden doorpakt op deze belangrijke opgave. De klimaatcrisis die boven ons hoofd hangt zou ons moeten motiveren om maatregelen te nemen voor een “1,5 graden samenleving”, net zoals de huidige Corona-crisis dwingt ons urgent na te denken over het creëren van een “1,5 meter samenleving”.

Lees verder

Installatie stadsdeelcommissie Amsterdam Zuid

Vanmiddag werden alle stadsdeelcommissies in Amsterdam geïnstalleerd, waaronder dus ook die van Amsterdam Zuid. Marius, Fem, Arend en Maaike zijn de leden van de Stadsdeelcommissie in Amsterdam Zuid namens GroenLinks. In de stadsdeelcommissie van 15 personen, gaan ze zich in ieder geval inzetten voor duurzamere, leefbaardere, groenere en gezondere wijken. 

Lees verder

GroenLinks de grootste in Zuid

De uitslagen voor GroenLinks zijn geweldig! We zijn de grootste partij van Amsterdam en we hebben ook nog eens de meeste stemmen van alle partijen in Amsterdam Zuid gehaald voor de stadsdeelcommissie. Daardoor hebben we maar liefst VIER plekken in de stadsdeelcommissie van Zuid gekregen. Daarmee zijn we in alle drie de wijken van Zuid vertegenwoordigd. Verandering begint echt hier!

Lees verder