Rocco en Fem tijdens de campagne, januari 2014

Fem Korsten

Fractielid

Fem Korsten is momenteel met zwangerschapsverlof als bestuurscommissielid in Zuid. Zij stond op plek 2 van de lijst voor de verkiezingen van 19 maart 2014. Voor de verkiezingen gaf ze antwoord op de volgende vragen.

Kun je jezelf voorstellen?

Ik ben Fem, 30 jaar, werk voor Ahold op het gebied van arbeidsvoorwaarden en dan met name pensioen. Niet getrouwd, geen kinderen, maar ik heb wel katten waar ik enthousiast over tweet.

In welke buurt woon je? En hoe lang al?

Ik woon sinds kort in De Pijp. Sinds 2009 woonde ik in de Stadionbuurt, daarvoor heb ik tien jaar in Buitenveldert gewoond, maar daarvoor al ging ik naar het Vossius.

Waar kennen de leden van GroenLinks je van? Waar kennen de bewoners in Zuid je van, of zouden ze je van kunnen kennen?

Ik denk dat de meeste mensen mij zullen (her)kennen omdat ik bijna 12 jaar bij Albert Heijn Gelderlandplein heb gewerkt en omdat ik een nogal opvallende verschijning ben. In mindere mate misschien van mijn vrijwilligerswerk voor het WMO-podium of omdat ik mijn boodschappen doe op de Beethovenstraat.

Waarom stel je jezelf kandidaat voor de bestuurscommissie?

Ik stel mij kandidaat omdat het me ontzettend leuk lijkt om de mensen in Zuid te vertegenwoordigen. Ik geloof enorm in de slogan 'een beter milieu begint bij jezelf' en ik wil mij graag inzetten om zoveel mogelijk mensen de middelen te geven om hun eigen buurt te verbeteren. Daarnaast wil ik mij inzetten voor een buurt en een stadsdeel waar iedereen de kans krijgt om te worden wie hij/zij wil zijn, met steun waar nodig en vooral geen drempels waar niet nodig. Ook lijkt het me leuk, en ontzettend noodzakelijk, om met de centrale stad in gesprek te blijven over hoe het centrale beleid ons stadsdeel zal beïnvloeden.