Buurtbewoners uit Zuid sluiten aan en komen hoe zij zelf gestart zijn met zelfbeheer van buurtgroen, want hoe pak je dat aan? Ook horen we over de support die de gemeente en organisaties zoals NMTzuid en GroeneBuurten bieden om aan de slag te gaan en daarbij kijken we natuurlijk ook of er nog obstakels zijn waar mensen tegenaan lopen als ze zelf aan slag willen met groen in de buurt. 

  1. Hoe pak je een groen buurtinitiatief aan als buurtbewoner? 
  2. Op welke wijze ondersteunen en faciliteren de gemeente en organisaties het starten van een project voor buurtgroen? 
  3. Hoe kan de gemeente het makkelijker en (nog) aantrekkelijker maken voor bewoners om met zelfbeheer van groen aan de slag te gaan?

Reserveer 28 april vanaf 20.00 uur in je agenda en meld je hieronder aan. Dan volgt de link naar de digitale meeting vanzelf in je mailbox. Heb je nog vragen? Mail gerust naar arend@groenlinks-zuid.nl.  

 

Voorbeelden van toffe groene initiatieven in de buurt: 

Vechtstraat: boomspiegels 🌳👩‍🌾

In de Vechtstraat wilden bewoners de ruimte om bomen inplanten en onderhouden omdat er grote stukken stoep ongebruikt bleven. In totaal rondom 20 bomen zijn nu ' plantzoentjes' ingericht. Het resultaat? Een mooiere groenere straat, met meer planten en bloemen, en bewoners die elkaar beter hebben leren kennen. Supertof toch? 

Lees meer 👉 https://nmtzuid.nl/uitgelicht/boomtuinen-groene-vechtsstraat/ 

Zuidas: kinderen maken het groen 🎒🌻

Kinderen van de Amsterdam International Community School (AICS) gaan een stuk braakliggend terrein op de Zuidas onderhouden. Zo leren de kinderen over biodiversiteit en het belang van insecten en bijen en daarbij komt de buurt met de school in contact. 

Lees meer 👉 https://www.amsterdam.nl/nieuws-buitenveldert-zuidas/kinderen-vergroenen-zuidas/

Buitenveldert: van gras naar moestuin 🥕🍅

Achter de woningen van de flat Sijpestein zijn bewoners van plan om een moestuin te beginnen met een gemeenschappelijk deel en 15 individuele strookjes. Het plan wordt momenteel uitgevoerd en straks groeien hier de heerlijkste biologische groenten van Buitenveldert! 

Lees meer 👉 https://nmtzuid.nl/uitgelicht/moestuin-sijpestein/